ELS TRES OSSOS VISITEN CERVERA


El diumenge 11 de novembre, la companyia de titelles de Vilanova i la Geltrú L’Estaquirot Teatre va delectar tots els seguidors de La Xarxa amb una versió de tot un clàssic: Els tres ossos. La sessió va representar-se al teatre Casal de Cervera i va omplir-se de gom a gom.

L’adaptació del conte que en va fer L’Estaquirot dona tot el protagonisme de la història als tres ossos, que són molt treballadors, ja que passen les jornades buscant fruites al bosc i treballant de valent en una fàbrica on elaboren melmelades.

L’os petit emprèn un viatge pel bosc en el qual hi trobarà molts animals que l’ajudaran a trobar la mel tan desitjada pels ossos. Quan ja l’ha trobada, torna a casa i per celebrar-ho, tota la família fa una sopa ben bona. Mentre la sopa es refreda i els protagonistes surten de casa, és llavors quan entra en escena la coneguda Rínxols d’or. En aquesta versió, es tracta d’una nena força tafanera que capgirarà del tot la vida dels tres ossos.


L’Estaquirot ens té acostumats a presentar-nos unes posades en escena molt acurades i cuidades. El format de les caixes de fusta on s’hi amaguen tots els espais que formen part de la història sorprenen l’espectador cada cop que s’obren. En elles, tota mena de detalls impressionants deixen bocabadats petits i grans. En aquesta ocasió, un immens cavall, molts animalets juganers, la fàbrica on treballen els tres ossos i la seva casa, cobren vida en un obrir i tancar d’ulls. Els tres titellaires hi posen la cirereta amb la seva bona interpretació, les diferents veus dels personatges i les cançons que hi incorporen.

Vam passar una tarda ben entretinguda gaudint amb les seves aventures i esperem que ben aviat puguin tornar a Cervera.

Us recordem que el dia 2 de desembre ens visitarà una companyia molt coneguda: Teatre Mòbil amb el seu darrer espectacle Cösmix. Si us voleu fer un tip de riure, us esperem a les 18h al Gran Teatre de la Passió. Aquesta serà la darrera representació de l’any 2018. Vindreu, oi?